2010 m. lapkričio 17 d., trečiadienis

KKT 9

Judėjimas horizontaliais turėklais

Prieš darant betkokius veiksmus, turi būti į patikimą tašką įsegta savisauga. Norint persikelti horizontaliu įtemptu turėklu, įsisegam transportinį karabiną į apraišų kilpą ir turėklą. Judėjimo kryptimi prieš transportinį karabiną į turėklą įsegame savisaugą. Tokiu būdu judant į priekį transportinis karabinas stums prieš save savisaugą. Kai viskas paruošta, atsisegame savisaugą nuo stoties ir galva į priekį, laikydamiesi už virvės ir periminėdami rankas judame į priekį. Pasiekus stotį pirmiausia reikia įsisegti savisaugą, o tada atsisegti nuo virvės.


Kilimas įstrižu įtemptu turėklu esant dviem virvėm

Transportinį karabiną ir savisaugą segame per abi virves. Šiuo atveju tarp transportinio karabino ir savisaugos aplink abi virves įrišamas čiuptukas, kuris neleis mums slysti atgal. Jei vien tik rankomis laikytis už virvės ir trauktis sunku, įsegame viršuje į vieną virvę žumarą už kurio laikydamiesi abiem rankomis galime trauktis aukštyn. Jei ir taip sunku judėti, tai žemiau transportinio karabino įrišame čiuptuką aplink abi virves, atsispirti kojai.


Įspėjimas: šis straipsnis skirtas asmeniniams tikslams, vien juo vadovaujantis nerekomenduojama  lipti į medžius, kalnus ir t.t. Jei yra klausimų- eikite į kursus arba klauskite specų.

2 komentarai:

  1. negi nieko naujo neishmokstat .. per 2 savaites 2 pamokos tik :) Padavai konspektu .. man mokyutis reik kad visai neatsilikciau :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveiki, tikrai saunus puslapiukas pasiskaitymui.. :) gaila tik kad nutiles.. :/ tik dar pasiulymas temos papildymui: kliutis perkelos viduryje..;)

    AtsakytiPanaikinti